Wat is Leiderschap 2021+?

Leiderschap 2021+ is jouw unieke set aan waarden, overtuigingen, kwaliteiten en skills die je inzet om de wereld beter achter te laten dan je die hebt aangetroffen. Vanuit je eigen missie, als leidinggevende binnen een organisatie of je eigen bedrijf.

Leidinggeven anno 2021 betekent: leiden vanuit Kracht en niet vanuit Macht.

Knoop in je maag

Omdat we als mensheid toe zijn aan werken met een beleving van Vrijheid. Omdat wie we zijn, minstens net zo belangrijk is als wat we kunnen. Is leidinggeven in lijn met wat jij belangrijk vindt. Zonder het gevoel niet anders te kunnen dan je te moeten schikken naar andere belangen. Belangen waarin de ander wint en jij verliest.

Omdat we niet meer onder de indruk raken van hiërarchische macht, titels en theoretische kennis. Omdat we verlangen naar wijsheid. Omdat we zien dat competitie kan uitmonden in meedogenloosheid. Omdat we zien dat ongelijkheid uiteindelijk betekent dat we allemaal verliezen.

Leidinggeven anno 2021 (en verder), is leidinggeven aan Mensen. Met het gevoel van voldoening, vooruitgang en plezier.

Door elkaar uit te dagen en door gezonde grenzen te stellen. Met tegenstellingen, conflicterende belangen en respect. Waar het kan en mag schuren maar iedereen ertoe doet. Met het doel keuzes te maken die het hoogste belang dienen.

Mijn ervaring

Ik heb 15 jaar ervaring in het coachen van Mensen die:

  1. Voor het eerst leiding gaan geven en dit het liefst gelijk ‘goed’ willen doen. Vaak ‘High Performers’ die dat zo gewend zijn en op deze manier een fijne start maken.
  2. Leidinggeven, vakinhoudelijk al de nodige prestaties leveren en nu ook verder willen excelleren in People Skills. Door zelf minder te willen of moeten doen, omdat de combinatie tussen Leiden en zelf ook leveren leidt tot een te hoge workload.
  3. Ondernemer zijn en de iets willen doen aan de druk en verantwoordelijkheid die ze ervaren bij het leiden van hun bedrijf. Het ondernemen meer dienend te willen laten zijn aan een fijne manier van leven.
  4. Leidinggeven en naast hun huidige taak voor de uitdaging van het leiden van een grote verandering staan. Wat vraagt om innovatie en een zo hoog mogelijke betrokkenheid van medewerkers.

De leidinggevenden die ik begeleid, ervaren mij als gedreven en inspirerend. In mijn manier van coachen maak ik het graag aangenaam uitdagend. Voorbij de bekende bedrijfskundige modellen, processen en skills waarmee je al lang bekend bent.

Je ontwikkeling zit hem namelijk vooral in het stimuleren van meer dan alleen je cognitieve brein. Want daar ben jij een kei in en al zo lang bekend mee. Je hebt nog zoveel meer in je waar je uit kunt putten. Zoals je emoties, die in te zetten als je kompas. De intelligentie van je lichaam, de stem van je intuïtie.

Daar kan ik je uitstekend bij helpen.

Waarom zou je die ontwikkeling willen? In het cognitieve denken zit naast kennis ook vaak verouderde files met minder positieve ervaringen. Die hebben gezorgd voor je eigen set aan overtuigingen die je Succes en Plezier in de weg staan. Ze gaan over wat je denkt te moeten zijn of te moeten doen om van A naar B te komen. Jij denkt dat ze waar zijn. Ze zijn voor een groot deel gevuld met wat anderen je hebben voorgehouden als ‘de waarheid’. Gebaseerd op angst, vermijding en controle. Naast dat deze overtuigingen je in de weg staan, verbruiken ze ook nog eens een groot deel van je energie.

De kunst is om die overtuigingen, welke leiden tot overlevingsgedrag (kort gezegd alles wat ‘moet’) op te sporen en om te buigen. Zodat jij grip hebt en houdt op je energie en je batterij zelf op tijd en op een gezonde manier kunt voeden. Zodat je nog meer zelfsturing hebt en minder afhankelijk bent van je omgeving. Zodat je meer compassie naar jezelf en anderen kan ontwikkelen en daarmee meer in verbinding werkt.

Monique Mulder - Klein Formaat _DEP2172

De focus

bg sfeer

De Focus in Leiderschap 2021+ coaching ligt op de maximale groei van je Emotionele Intelligentie. Nog bewuster worden van jezelf en je invloed op je anderen, van je triggers en de effecten op communicatie en samenwerking met anderen. Je waarden kennen en daar trouw aan willen en kunnen zijn. De triggers kennen die je automatische piloot reacties uitlokken; van je klein maken of jezelf juist groot willen maken. Je mind voor je laten werken (het weten, vanuit vertrouwen en kalmte beslissen) in plaats van tegen je (wikken en wegen, twijfelen, met een gevoel van onzekerheid).

Zo kan je er uiteindelijk zelf voor zorgen dat je bewuste en onbewuste gedrag naadloos op één lijn komen. Dat je jezelf niet saboteert noch je omgeving niet voortdurend wilt controleren. Dat alles wat je in je hebt samenwerkt, in de richting van jouw doelen en resultaat en in afstemming op die omgeving.

Ik werk daarin met je in 1-op-1 online en offline sessies. Niet omdat jij niet goed genoeg bent of omdat je iets in jezelf te fixen hebt. Wel om je de tools te geven waarmee je het maximale uit jezelf kunt halen en de beste versie Leider te kunnen zijn die je graag wilt zijn.

Jij wilt vooruit...

Zit je als leidinggevende regelmatig met kleine of grote vraagtekens? Of je het wel goed doet?

Omdat het zo moeizaam kan zijn? Eenzaam soms. Lastig los te laten. Soms met het gevolg dat je maar doorgaat en veel uren maakt. Een stap vooruit en 2 stappen achteruit door onvoorziene omstandigheden, waar je echt niet omheen kan.

Dat is echt niet gek, je hebt te maken met de grootste crisis ooit, de grootste generatie verschillen op de werkvloer, ooit. Met de grootste technologische vooruitgang ooit. Met het hoogste tempo maatschappelijke en organisatorische veranderingen ooit.

Dat vraagt om leren, blijven leren. Vooral om het excelleren in je vermogen om met veranderingen om te gaan en het leiden van veranderingen. Hoe je een verandering managet dat hebben we dan vaak nog wel geleerd, maar hoe je die werkelijk leidt en integreert is vaak onderbelicht gebleven.

Wat blijkt is dat de meest effectieve leiders van verandering, vooruitgang en innovatie niet meer kennis, een hoger IQ of meer ervaring hebben. Wat ze wel hebben is een visie en een hoge emotionele intelligentie. Ze krijgen daardoor Mensen sneller een makkelijker mee.

Ze kennen zichzelf uitermate goed, doorgronden hun eigen Mindset en die van anderen. Ze voelen meer aan. Waardoor ze in staat zijn om positief te beïnvloeden. In plaats van vanuit angst te manipuleren en controleren. Ze zien mogelijkheden, een situatie die beter is dan die van vandaag en geloven in het kunnen van henzelf en hun omgeving om die situatie te creëren. Ze managen niet alleen maar inspireren nog veel meer.

Met een open mind en de bereidheid om een betere versie van jezelf te worden in je rol als leider, is het verhogen van je emotionele intelligentie een interessante en spannende reis. Dat brengt met zich mee dat je vertrouwen een zelfvertrouwen stijgt. Het helpt je naar een bestemming met meer impact, voldoening, resultaat en plezier.

Wie zijn mijn klanten?

Professionals die toe zijn aan een volgende sprong.
Mijn klanten zijn ‘het-kan-beter’ mensen met de neiging om te hard te werken en te veel van zichzelf te eisen. 
Het zijn doeners die graag in de actie springen, regelmatig te vaak en te veel.
Die ernaar verlangen om een Leider te kunnen zijn die meer bereikt met minder moeite.
Door nog meer zichzelf te durven te zijn.
Een Leider die ook begrijpt wie hem of haar weerhoudt van het zelf creëren van plezier, succes en voldoening alleen hij- of zijzelf is.

De Professional die de gedachte ‘het leven overkomt je’ achter zich heeft gelaten.
Die graag zijn of haar eigen keuzes maakt vanuit Vrijheid.
Die meer grip wil krijgen op het eigen denken, voelen en handelen.
Die wat nog onbewust is, bewust wil maken.
Omdat je alleen kan veranderen waar je je van bewust bent.
Die de overtuiging heeft dat de kans op succes vele malen groter is wanneer we samenwerken dan wanneer we concurreren.
Die de lat hoog legt als het gaat om integriteit.
Die een voorbeeld wil zijn voor anderen en anderen graag helpt met hun ontwikkeling.

Waarom?
Omdat ze de wereld graag wat beter achter willen laten. Beter dan ze die hebben aangetroffen.

Monique Mulder - Klein Formaat _DEP2247

Hoe ik werk

bg contact

Als basis neem ik mijn eigen bedrijfskundige opleiding mee (MBA) en 25 jaar ervaring (met mensen binnen corporates, sterke commerciële en internationale omgevingen) mee. Wat maakt dat ik de krachtenvelden en de eisen die het bedrijfsleven aan je stelt, ken.

Ik zet in mijn coaching methodieken in uit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), IoPT (opstellingen methodiek) en EFT (loslaten van emoties) in om je (onbewuste) ankers te traceren en los te kunnen laten.
Ankers die je tegenhouden om naar je bestemming te kunnen koersen. Of je naar beneden trekken en je onbewust saboteren in het bereiken van je doelen en verlangens.
Tools uit mindfulness, meditaties/visualisatie en Flow Coaching als het gaat om het bewust creëren van positieve emoties en managen van je stress level.

Deze combinatie, van het loslaten van het ‘negatieve’ en bewust creëren van een positieve mindset zorgt ervoor dat je als Leider kan dealen met de waarheid, zonder in een mytisch denken te schieten (ontkenning van problemen) én ongeacht de grootsheid van de uitdagingen in kalmte kan blijven waarnemen en beslissen. Want uiteindelijk wordt je succes bepaalt door je vermogen om waar te nemen en de kwaliteit van je besluitvorming.

Afhankelijk van je kennis en ervaring, werk ik met je aan je skills op het gebied van coachen en delegeren. Het creëren van zichtbaarheid binnen de organisatie (wanneer in loondienst werkt) en je next level van delegeren (empoweren) wanneer je ondernemer of DGA bent.
Met aandacht voor praktische zaken die horen bij de huidige tijd. Denk aan thuiswerken, effectieve online meetings en samenwerken op afstand.

Je coaching sessies met mij zijn zowel online als offline (indien mogelijk vanwege COVID-19 maatregelen), minimaal één keer per maand en de duur van een traject varieert van 6 tot 18 maanden.

People-Proof Self Assessment

Houd je ook zo van kijken waar je staat en wat je nog kan leren?

Dit assessment is gebaseerd op kwaliteiten en de bijbehorende Mindset die leidinggevenden bezitten die zeer effectief zijn in het leidinggeven aan Millennials (de generatie geboren tussen 1980 en 2000). Dit is de generatie die van alle generaties tot dusver, het minst onder de indruk is van macht. Sterker nog, ze geven aan dat wanneer ze geleid worden vanuit macht, dat hun betrokkenheid en prestaties ondermijnt.

Start hier het Self Assessment, beantwoord de vragen en check je mail om te kunnen kijken waar je kracht zit en waarin je die verder kan laten groeien.

Coaching via je Werkgever?

Heb je de mogelijkheid een tot het volgen van een Leiderschapstraject via je werkgever? Download hier dan het document waarin ik de stappen (het proces) weergeef die we in dat geval samen kunnen nemen.

Het meest waardevolle instrument waar je mee werkt als Leider, ben jezelf.
Jij, wie je werkelijk bent. Zonder je maskers.

Door mijn manier van coachen leer je je eigen handleiding van binnen en van buiten kennen.  Durf je je aangeleerde overlevingsgedrag voorbij te gaan.  Je weet precies wanneer uit balans bent, wat dat met je waarneming en de kwaliteit van je beslissingen doet. Welke impact dat op je communicatie en je omgeving heeft. Hoe je jezelf stuurt naar je meest impactvolle krachtige zelf.  Je leert hoe je de verantwoordelijkheid daar legt waar die hoort.  Hoe je betrokkenheid creëert en de intrinsieke motivatie van je mensen vindt en aanspreekt.

Is je nieuwsgierigheid gewekt?

Heb je zin in een sprong vooruit in je Leiderschap?
Heb jij die drive om de wereld beter achter te laten?
Wil je zelf groeien als mens en je mensen helpen groeien?

Neem dan contact met me op voor een persoonlijke Free-Future-Lead Call!
Ik kijk dan samen met je waar jij staat en waar jij heen wilt.
Besluit jij om die weg in te willen slaan (en snelheid te willen genereren), dan ontwerp ik graag een bij jou passend traject.