De economische Turbo staat aan (+51.000 banen)

“De Nederlandse economie lijkt de turbo te hebben aangezet”, aldus de NOS in een recent nieuwsbericht. Er kwamen bovendien 51.000 banen bij.

Hoe zit het met jouw baan? Zit je goed? Heb je succes? En vooral: ben je blij met je werk?

Word jij gewaardeerd om wie je bent en om wat je kan?

Ik merk de laatste maanden een toename van mensen die vragen om loopbaancoaching.

Ze willen veranderen maar niet zomaar….

Hun wens is er niet alleen maar in inkomen op vooruit te gaan maar ook vooral in plezier. Ze willen het WAAR maken. Werken op een manier die bij hen past en in het leven past wat ze willen leiden en daarmee iets bijdragen, impact hebben.

Een korte, praktische handleiding om op weg te gaan naar meer Succes & Plezier in werk:

Breng je ware kwaliteiten in kaart. Een mooie manier om dat te doen is om je omgeving te vragen waar ze jou nou echt goed in vinden. Filter daar de kwaliteiten uit die je niet of nauwelijks moeite kosten en die je energie geven. Daarmee werken geeft je de grootste kans op Succes & Plezier.

Breng je persoonlijke waarden in kaart. Door te zoeken (google) naar voorbeelden van waarden vind je zeker voorbeelden. Stel je Top 5 samen en toets je potentiele werkkring niet alleen op arbeidsvoorwaarden maar ook aan jouw waarden. Dat maakt dat jij je daar straks met anderen verbonden voelt.

Pak een stapel tijdschriften, knip, plak en begin zo aan het maken van een vision board. Droom en visualiseer je ideale dag, omgeving en zie jezelf het werk doen. Voel hoe je omgeving op je reageert en wat jij daar laat zien.

Luister naar het stemmetje van je angst. Wat hoor je? Dat lukt je niet, kan je niet, bestaat niet? Zoek uit waarom je dat denkt en wees bereid om je interne dialoog te veranderen. Anders blijft het bij wensen en plannen maken maar kom je niet tot actie of niet tot je recht in een sollicitatiegesprek.

Verzamel vacatures of voorbeelden van zelfstandigen die je aanspreken. Aansluitend bij wat je bij de onderwerpen 1 t/m 4 hebt ontdekt. Neem daar de tijd voor die jij nodig hebt. Ga met mensen die dit werk al doen in gesprek om van hen te horen hoe zij het hebben aangepakt. Bepaal de eerste 3 acties die jij nodig hebt om van je huidige baan naar de gewenste te komen. Voelen die goed? Neem dan de volgende 3 stappen. Heb plezier in de weg en hecht je (nog) niet aan het resultaat.

Wil je op een dieper level kijken of Jij (nog) op je Plek zit?

Dan vind je hier mijn (gratis) Self Coaching die je kan downloaden.

Succes & Plezier,

Monique

Laat een reactie achter