Help..hoe werkt mijn Millennial?

Waar is de gebruiksaanwijzing van uw Millennials?

Een van de eerste keren dat ik een leidinggevende coachte verzuchtte de man in kwestie: ‘Waarom doen ze niet gewoon wat ik zeg?’

Het is als manager zo verleidelijk om je medewerkers te vertellen wat ze moeten doen.
Het lijkt soms toch ook dat ze van jou willen horen wat ze moeten doen. Ze komen het zelfs vragen!
Mag zeggen hoe het moet dan niet? Alles mag, de vraag is alleen of je als leidinggevende daarmee bereikt wat je wilt. Voor je het weet ben je ‘directief’.  Dat werkt niet. Zeker niet bij Millennials.

Waarom niet?

Reden 1

De Millennial weet eigenlijk helemaal niet zo goed of dat advies van jou wel in zijn belang is. Misschien is het wel alleen in jouw belang. Die conclusie, terecht of onterecht, leidt tot wantrouwen.

Reden 2

Je Millennial mist het echte commitment, het gevoel dit-varkentje-wel-eens-even-te-wassen. Bij advies van jou zonder de mogelijkheid van inspraak, mis je het draagvlak voor de beslissing.

Reden 3

Jouw advies kan fantastisch zijn maar deep down hoort de Millennial zijn innerlijke dialoog opstarten. Wat klinkt als ‘ja maar’ – dat kan ik misschien niet, dat brengt risico’s met zich mee voor mij, dat is te spannend, dat gaat niks opleveren, dat is niet collegiaal. Spreekt ze niet uit en wacht nog even met de uitvoering.

Hoe dan wel?

Wanneer je aangeeft wat er moet gebeuren, vergeet dan vooral niet uit te leggen ‘waarom’ en sta open voor vragen.
Mocht je vertellen hoe het moet, vraag dan ieder geval of de Millennial zich daarin kan vinden. Check zijn of haar twijfels en mogelijke bezwaren.

Is dit geen nieuws?

Wellicht niet voor u en wist u dit al lang!

Waarom is het dan toch van belang om aan uw leiderschap richting de Millennial te werken?

De Gap tussen doelen, verlangens en Mindset van de Millennial en de oudere generatie is nog nooit zo groot geweest en leidt tot ongewenste effecten die uzelf en uw organisatie niet ten goede komen. Denk aan miscommunicatie, minder betrokkenheid, verloop en niet kunnen handelen van de druk en stress.

Wilt u graag het voor u beoogde effect, vanuit uw eigen leiderschap? Doelen met minder moeite en meer plezier bereiken? Investeer in het leren kennen van uw eigen gebruiksaanwijzing. Om vervolgens die van uw Millennials (nader) te ontdekken.

Meer weten? Klik hier.

Succes&Plezier,

Monique

 

Laat een reactie achter