Naar een coach of naar vrienden?

Waarom zou je naar een coach gaan? Je hebt toch dierbare vrienden die het beste met je voor hebben? Die kennen jou als geen ander!

Vragen om advies? Werkt dat? Bij praktische zaken vaak prima!

Maar bij levens bepalende keuzes…? Over relaties, werk, jouw toekomst? Dat bereiken wat je zielsgraag wilt?

Soms willen we graag van een ander horen wat we zouden moeten doen.
Om succes te hebben of problemen te vermijden.
Als het gaat om het creëren van geluk in ons leven.
Dat je eindelijk eens die ene stap durft te zetten (of echt weet wat je nou echt wilt).
Met betrekking tot je huis, je baan, je relatie, je gezondheid, die vriendschap….

Weg uit de keuzestress en je gewoon chill voelen.

Dan werkt advies-van-wie-dan-ook vaak niet.

Waarom?

Reden 1

Bij advies, hoe goed bedoeld ook, missen we vaak gevoel er echt voor te willen gaan. Je voelt gewoon niet aan ALLES dat dit echt het allerbeste voor jou is. Bij advies van een ander blijft twijfel ons parten spelen. Logisch, want het advies van een ander is vanuit haar of zijn blik op de wereld en jouw blik op de wereld is anders dan van iedereen om je heen. Het komt niet uit jezelf.

Reden 2

Het advies kan fantastisch zijn maar deep down hoor jij je eigen stem iets tegen jezelf zeggen. Iets dat klinkt als ‘ja maar’ – dat kan jij toch niet, dat brengt risico’s met zich mee, dat is eng, dat gaat niks opleveren, dat is egoïstisch…en je slaapt er nog eens een nachtje over.

Reden 3

Je weet eigenlijk helemaal niet zo goed of dat advies je wel gaat brengen waar je nou eigenlijk naar op zoek bent. We denken vaak dat die woonplek, die baan, die relatie, die leefstijl, die klant of dat geld ons geluk brengt. Is dat wel zo? En je slaapt er nog eens een nachtje over…

Als coach laat ik jou zelf voelen, denken, kiezen. Laat ik jou de stem die je tegenhoudt tot zwijgen brengen. Laat ik jou kiezen voor wat het beste is en het beste werkt voor jou. Op een manier waarbij je wel aan ALLES (je Mind, je hart, je lijf) voelt wat het beste voor jou is.

Wil je daar eens meer over weten?

Ik spar graag met je om te kijken hoe ik jou kan begeleiden in het maken van je belangrijke keuzes! Maak hier een vrijblijvende afspraak.

Succes & Plezier,

Monique

Laat een reactie achter